O škole Elektronické prihlášky do školy Dokumenty Zamestnanci školy Rada školy Rada rodičov Bazén Kontakt
Navigácia
  • 5. akcia turistov

    5. akcia turistov

    V sobotu 17.2.2024 sme sa vybrali MHD č. 45 do Veľkého Šariša. Absolvovali sme turistickú vychádzku k drevenému cyklomostu Sarus, ktorý vedie cez rieku Torysa a spája minulosť s prítomnosťou. Cestou sme sa zastavili pri oddychovej zóne Rybníky, kde sme súťažili v hádzaní žabiek. Obdivovali sme aj detské zábavné ihrisko v tvare veľkej lode, ktoré zatiaľ nie je skolaudované, ale vyzerá úžasne. V nohách sme mali 8 km, napriek tomu sme sa cítili príjemne. Veď sme turisti. 

    Vedúce turist. krúžkov: Mgr. Gombárová, Ing. Taišová.

  • ŠKOLSKÉ KOLO GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY

     Tento rok sme sa rovnako ako minulý rok zapojili do olympiády z Geografie. Po školskom kole, v ktorom súťažilo 1 žiak zo štvrtého ročníka, 19 súťažiacich z piateho ročníka, 22 zo šiesteho ročníka, 16 žiakov zo siedmeho ročníka a 3 z deviateho ročníka postúpili do okresného kola šiesti žiaci, ktorí súťažili v troch kategóriách podľa ročníkov - štvrtáci a piataci v kat. G, šiestaci a siedmaci v kat. F a ôsmaci a deviataci v kat. E.

          Všetci sa pri písaní  náročných testoch  veľmi snažili, kde  prejavili svoje nadobudnuté  vedomosti a zručnosti v práci s mapou a atlasom. Najlepšie sa darilo v kategórii G: 

    1. miesto: Tobiášovi Kušnírovi z 5.C a 2. miesto: Vlastimil Ševčík z 5.D; 

    V kategórii F:

    1. miesto: Alexis Kaminskej zo 7.A a 2.miesto: Michaele Sakáčovej zo 7. C .  

    V kategórii E:

    1. miesto: Dominik Tirdil z 9.B a 2. miesto: Martin Pažuk z 9.B. 

    Ďalší žiaci tiež  obsadili veľmi pekné umiestnenia a boli úspešnými riešiteľmi. Prví dvaja z každej kategórie postupujú na okresné kolo, ktoré sa uskutoční 12.3.2024

    Ďakujeme žiakom za účasť, sme hrdí na ich výsledky a dúfame, že sa s nimi stretnem aj ďalší rok!

     PaedDr. Ľ. Kolcunová, Mgr. M. Čirčová 

  • Ďalší úspešný projekt Moduly: "Tancuj s Lacim"

    Ďalší úspešný projekt Moduly:  "Tancuj s Lacim"

    Ďakujeme všetkým tr. učiteľkám 2. - 4.ročníka, ktoré svojich žiakov zapojili do pohybovo veľmi kreatívnej telesnej výchovy. Ďakujeme samozrejme aj trénerke Dianke a Lacimu Strikovi za profesionálnu spoluprácu! 

  • Deti a architektúra - ocenenie výtvarnej práce

    Srdečne gratulujeme Tomášovi Čubovi k získaniu ocenenia vo výtvarnej súťaži z 10. ročníka projektu DETI A ARCHITEKTÚRA na tému „Zelená mestská štvrť“.

    Tomáš získal cenu partnera projektu CENU GEOTECHNIK SK.

    Katarína Cvanciger

    Júlia Palšová

  • Valentínske palacinky

    Valentínske palacinky

    14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zamilovaných a zvykneme si vyznávať lásku. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami.

    Žiaci 8.D sa na tento sviatok rozhodli potešiť svojich spolužiakov a pani triednu učiteľku. Napiekli palacinky, naplnili chutnou náplňou a ozdobili šľahačkou, ovocím a mohlo nastať valentínske maškrtenie.

    Katarína Cvanciger

  • Karnevalové učenie

    Karnevalové učenie

    Dňa 8.2.2024 sa v 3.F triede nieslo vyučovanie v karnevalovom duchu. Trieda sa premenila na veselú krajinu rôznych princezien, zvierat, superhrdinov, odvážnych pirátov a rebeliek. Atmosféra bola plná smiechu a radosri. Napomáhali tomu fašiangové hry, ako stoličkový,  balónový a párový tanec, rôzne smiešne súťaže, pestrá tombola a samozrejme karnevalová hostina.

    Žiaci 3.F triedy a tr. uč. K. Štvartáková

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Šaliansky Maťko - školské kolo

    Koncom januára 2024 sme zorganizovali školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. 19 žiakov I. a II. stupňa súťažilo v troch kategóriách a všetci predviedli kvalitné výkony. Porota mala ťažké rozhodovanie. Aj keď vyhrať nemôžu všetci, víťazom je každý, kto sa naučil a zvládol náročný text svojej povesti. Súťažiaci na 1. miestach budú našu školu reprezentovať na okresnom kole Šalianskeho Maťka. Držíme palce!

    VÝSLEDKY: 

    I. kategória - 1. miesto - Sebastián R.

                         2. miesto - Michal J.

                         3. miesto - Zoja K., Melánia O.

    II. kategória - 1. miesto - Katarína T.

                          2. miesto - Marek J.

                          3. miesto - Adela S.

    III. kategória - 1. miesto - Katarína P.

                           2. miesto - Katarína K., Martila Ľ.

                           3. miesto - Matej G., Krištof P.

    Za porotu: Mgr. A. Kaščáková, Mgr. M. Gombárová

  • Všetkovedko

    Všetkovedko

    Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do súťaže Všetkovedko. Dňa 28.11. si žiaci vyskúšali svoje vedomosti a 30.1. prišla zaslúžená odmena. Veľa žiakov sa stalo úspešnými riešiteľmi. Najväčšiu radosť nám však pripravili naši prváci, ktorí obsadili najpoprednejšie miesta. Na našich prvákov a všetkých úspešných riešiteľov sme hrdí a prajeme ešte veľa úspechov. V súťažiach nekončíme a pokračujeme súťažou: Matematický klokan. 

    Dávame žiakom príležitosť vyniknúť. 

    Zod.: Šoltisová, Brezinová, Mojdisová

  • 4. akcia turistických krúžkov

    4. akcia turistických  krúžkov

    Februárovú akciu turistických krúžkov sme uskutočnili v blízkom okolí vzhľadom na pomerne chladné počasie. Naším cieľom bol európsky unikát - Slovenské technické múzeum v Solivare, národná kultúrna pamiatka. 

    Veľmi zaujímavú a pútavú prehliadku s p. sprievodkyňou sme začali v gápli poháňanom konskou silou, kde sa za hodinu vyťažilo 12 vriec soľanky. Potom sme prešli do četerní (zásobníky soľanky), odtiaľ do varne soli a skladu soli. Obdivovali sme unikátny komplex technických objektov, ktoré nemajú na Slovensku a veľkosťou ani v Európe konkurenta. 

    Ved. turist. krúžkov: M. Gombárová, A. Taišová.

  • 30. januára “DEŇ HIER“

    30. januára “DEŇ HIER“

    Škola je hra!

    V rámci projektu HRDÁ ŠKOLA si májovkári priniesli do školy svoje obľúbené spoločenské hry, vysvetlili spolužiakom ich pravidlá a krásny deň hier sa mohol začať. Aj takto si vieme spríjemniť záujmové krúžky a školské kluby.

    Žiacky parlament

  • Opakovanie učiva zábavnou formou

    Opakovanie učiva zábavnou formou

    Opakovanie učiva zábavnou formou cez Kahoot, si vyskúšali žiaci 3.A a 3.B na hodine anglického jazyka. Nadšenie a radosť z výsledkov bola veľká.

  • 18. 1. 2024

    Aktualizovali sme modul Koordinátor prevencie

  • Nadácia SPP

    S cieľom podporiť rozširovanie vzdelávacích aktivít a skvalitnenie vzdelávacieho procesu vyhlásila Nadácia SPP grantový program pre školské zariadenia a organizácie, ktoré realizujú programy formálneho aj neformálneho vzdelávania detí a mládeže. Zámerom programu je povzbudiť a motivovať mladých ľudí k aktívnemu záujmu/postoju o prostredie, v ktorom žijú, rozvíjať ich sociálne zručnosti a podporiť vzájomné vzťahy (v komunite).

    Grantový program "SPPravmeTo" je príležitosťou získať finančnú podporu na budovanie pozitívneho vzťahu detí a mladých ľudí k prostrediu v ktorom žijú a dávať im príležitosť podieľať sa na jeho zlepšovaní/riešení problémov.

    ZŠ Májové námestie sa aj tento rok zapojila do programu SPPravme to a získala 700 €.

    Ďakujeme

     

  • Biologická olympiáda, kat. C – školské kolo

    Biologická olympiáda, kat. C – školské kolo

    Dňa 11. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Biologickej olympiády, teoreticko - praktickej časti. On-line testu sa zúčastnilo 13 žiakov.

    Do okresného kola postupujú prví dvaja s najväčším počtom bodov.

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a postupujúcim držíme palce v okresnom kole.

    Ing. S. Kecerová

  • Prednáška o dospievaní

    Dňa 12.1. 2024 sa realizovala preventívno–vzdelávacia prednáška „Čas premien“, ako edukačný program pre žiačky 6. ročníka o správnom fyzickom, psychickom a sociálnom vývoji dospievajúcich dievčat. Ciele programu sú hlavne umožniť dievčatám lepšie chápať fyzické a psychické zmeny, ktorými budú prechádzať alebo už prechádzajú a uvedomiť si, že tieto zmeny sú prirodzenou súčasťou ich vývoja, umožniť dievčatám získať ucelené vedomosti o anatómii a fyziológii ľudského tela, osvojiť si správne názvoslovie rozmnožovacích orgánov a pochopiť súvislosti reprodukčného zdravia s budúcimi úlohami matky a otca, pomôcť dievčatám pochopiť menštruačný cyklus, ako prirodzenú súčasť života ženy – ako prejav zdravia, ponúknuť  dievčatám možnosti, ako v tomto období plnom zmien, posilňovať zdravé sebavedomie.

    Programom nás sprevádzala kvalifikovaná lektorka Ing. Šutá.

    Za cenné rady veľmi pekne ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie prednášky z programu o dospievaní.

    Ing. S. Kecerová

  • Anglický čaj pri stromčeku

    Anglický čaj pri stromčeku

    Naši žiaci zo 6.A a 6.B triedy si ešte pred sviatkami užili hodinu ANJ bez skúšania, písania, či testu. Len tak si posedeli pri šálke horúceho nápoja. Triednej akcii sme dali jednoduchý názov „Anglický čaj pri stromčeku“. Aj keď bol na naše pomery netradičný, s mliekom, niektorým žiakom celkom chutil. Ostatní mu vraj nabudúce nedajú šancu vôbec. 
    Napriek všetkému sme boli radi, že sme si našli čas aj takouto formou pripomenúť tradície ľudí, žijúcich v anglicky hovoriacich krajinách.

  • Prezentácia záujmového útvaru Kone a prechádzky lesom

  • Ceruzkový Majster

    Ceruzkový Majster

    Zvládnuť písanie ceruzou chce veľa trpezlivosti a odvahy. Už to nie je nástroj na kreslenie a čmáranie, ale pre prvákov dôležitá pomôcka. Museli sa ju naučiť správne držať, tlačiť na papier, strúhať, odkladať. Žiaci v 1.D zvládli obdobie písanie ceruzou na výbornú a stali sa z nich „Ceruzkoví Majstri“. Teraz sa im do rúk dostalo atramentové pero a stali sa z nich „Atramentoví  učni“. Uvidíme, ako sa im bude dariť. Držte nám prsty!

  • Hudobné želanie k Vianociam

strana: